گل خرزهره بلای جان مردم زابل
به نام خدا
یاد ان روزی که دریا زنده بود شورگزها را گلی از خنده بود
رستم از سهراب کشتن ننگ داشت پیش دلهامان حنامان رنگ داشت
شب به نیزار دعا سر می زدیم صبحدم در عشق پر پر می زدیم
بر ضریح لحظه ها گل می شدیم باغبان زخم زابل می شدیم
(محمد رضا نارویی خندان – زابل)
فضای سبز و اهمیت آن در زندگی کنونی ما بر هیچکس پوشیده نیست. ریشه ارتباط و علاقه انسان به گیاه از سالهای دور و شاید از دوران انسانهای اولیه نشات می گیرد.
در بعضی از شهرستانها حتی قدم زدن در خیابانها هم روحیه را عوض می کند. اما در شهر باستانی ما زابل در گوشه گوشه خیابانها فقط می توان گل خرزهره و البته کمی درخت خرما و گاهی اکالیپتوس را دید.
آیا غیر از این است؟
اما کمی بخوانید از فواید گل خرزهره !!!!
گل خرزهره سمیترین گیاه است
کامبیز سلطانینژاد، متخصص سمشناسی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار میدارد: خرزهره گیاهی بسیار سمی است. ساقه، گل، شیره و برگهای این گیاه همه سمی است. حتی شهدی که از این گیاه خارج میشود، موجب بروز مسمومیت میشود.
به گفته وی، اگر این گیاه بسوزد، استنشاق هوای ناشی از سوختن آن نیز موجب بروز مسمومیت میشود به دلیل اینکه دارای ۲ ماده سمی است.
این متخصص سمشناسی اضافه میکند: مسمومیت ناشی از خرزهره موجب اختلالات قلبی میشود و در ابتدا تهوع، استفراغ و دردهای شکمی بروز میکند که اگر درمان نشود، موجب مرگ میشود.
سلطانینژاد میافزاید: حتی در طول تاریخ نیز مسمومیت با این گیاه گزارش شده است و در جنگ ناپلئون، سربازانی که از درخت خرزهره به عنوان سیخ کباب استفاده کرده بودند، مسموم شده و جان خود را از دست دادند
مسئولان محترم شهرداری زابل آیا از مضرات این گیاه خبر دارید ؟
چند نفر متخصص در شهرداری مشغول به کار هستند ؟
آیا در شهرداری زابل کاری کارشناسی شده انجام گرفته است ؟؟
آیا چیزی با ارزش تر از جان مردم وجود دارد ؟ چرا با جان مردم بازی می کنید و از عوارض و مالیاتی که از خود مردم می گیرید اسباب مرگشان را فراهم می کنید
ما یکی از بهترین دانشگاهها در رشته کشاورزی در ایران را داریم آیا نمی توانید از متخصصین و نخبه های دانشگاهی بهره بگیرید ؟
مسئولان محترم شهرداری شما می دانید که دانشگاه زابل در زمان دکتر حبیب الله دهمرده چقدر هزینه برای انجام مطالعات بر روی درختان و گیاهانی که در زابل میتوان کاشت ، انجام داد ؟
چرا شما از این داشته های دانشگاه استفاده نمی کنید ؟؟؟
شما که ماشاالله همه در این شهر بزرگ شده اید و میدانید درختان گز و تاغ ، همچنین از گیاهانی که کاربرد دارویی دارند مانند اجقون ، بادیان و شویدک ، در بیش تر نقاط زابل میروید.چون پوشش گیاهی شهرستان زابل را گیاهان بیابانی و نیمه بیابانی تشکیل می دهد.
لااقل از همین درختان استفاده کنید ؟
سوال دیگری دارم آیا در سایر شهرهای ایران در پارکها، اطراف خیابانها پر از گلهای شب بو ،رز،عطلسی،درختان کاج ،سرو،زبان گنجشک و بید نیست؟
باور کنید تمام این گل ها و درختان در زابل هم می روید مثلا دانشگاه آزاد زهک .
بهتر نیست به جای تمام این گل های خرزهره درخت سنجد بکاریم که در فصل خاصی حداقل بوی خوش گل های آن را استشمام کنیم .
باور کنید دوستان ما هم دل داریم تنها بهانه ما آب و هوای خشک زابل است . بهانه بدتر خشکسالی ولی به خدا این ها فقط بهانه است. در این روزگار علم چنان پیشرفت کرده که خشکسالی نمی تواند مانع شود.
اما متاسفانه این علم و دانش در وجود مسئولان ما ذره ای یافت نمی شود و جز تاسف چیزی نمی شود بیان کرد .
خواهشمندم سری به دانشگاه سیستان(شهرک پردیس) بزنید باور کنید این شهرک و دانشگاه جزء همین شهر و آب و هوا است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فضای سبز زابل :
فضای سبز زاهدان :



اما فضای سبز یزد که آب و هوای آنجا از زابل خشک تره !!!

و کرمان یکی دیگر از شهرهای کویری


نویسنده: یک شهروند
سیستانی ماه را گم کرده است
درفغان ها آه را گم کرده است
روبرو طوفان فقر و رنج ودرد
پشت سر آزادگی و آه سرد