غلظت آلودگی هوای شهرهای شمالی این استان صبح روز چهارشنبه با افزایش سرعت وزش باد و گرد و خاک به ۹ برابر حد مجاز رسیده است.
خسرو افسریمدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این میزان غلظت آلودگی هوا در شهرستان های زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز رخ داده است.
وی با بیان اینکه استاندارد جهانی ریزگردها در هر مترمکعب هوا 150 میکروگرم تعیین شده، اظهار داشت: بر اساس آمار و اندازه گیری کارشناسان محیط زیست غلظت ذرات معلق در هوای شهرستان های شمال سیستان و بلوچستان بویژه شهرستان مرزی هیرمند تا صبح امروز به هزار و 387 میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.
وی گفت: با توجه به ادامه شدت وزش باد تا اواسط هفته آینده در منطقه سیستان، آلودگی هوا در شمال سیستان و بلوچستان رو به افزایش است و از این نظر وضعیت بحرانی بر شهرهای این منطقه حاکم خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: آخرین وضعیت غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان برای برنامه ریزی های لازم به مدیریت ستاد بحران استان گزارش شده است.
وی به مردم شهرستان های شمالی سیستان و بلوچستان توصیه کرد: با توجه به ناسالم بودن هوای منطقه تا آنجایی که می توانند فقط برای انجام کارهای ضروری آن هم با زدن ماسک و استفاده از وسایل نقلیه عمومی از منزل خارج شوند.
افسری اظهار داشت: بسته نگه داشتن محیط مسکونی و کار تا حدودی می تواند از ورود ذرات معلق هوا به ریه افراد و ایجاد مشکلات تنفسی جلوگیری کند.
وی گفت: افزایش ذرات معلق در هوا علاوه بر ایجاد برخی سموم باعث کاهش دید و اثرات نامطلوب بر تمامی اکوسیستم، کاهش و توقف رشد گیاهان و مشکلات تنفسی در انسان و حیوان می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: استمرار پدیده خشکسالی، حرکت شن های روان و خشک شدن دریاچه هامون از مهم ترین علل افزایش ریزگردها در جنوب شرق ایران است.
وی اظهار داشت: جریان سازی آب به سمت تالاب هامون، اجرای طرح های بیابانزدایی مانند نهالکاری، توسعه فضای سبز، احداث کمربند سبز در اطراف شهرها و مالچ پاشی نقش مهمی در کاهش اثرات تخریبی ریزگردها دارد.